De sporten van de BSO

Met heel veel plezier hebben we een lekker afwisselend sportprogramma ontwikkeld.  We werken hiervoor met verschillende partners samen, zoals korfbalvereniging Rohda, Tennis Vereniging Osdorp, Zwemschool Druppel in het Sloterparkbad.

Natuurlijk hoeven de kinderen zich niet de hele middag in het zweet te werken. Ons programma is erop gericht dat we alle kinderen op een leuke manier kunnen uitdagen om minimaal een half uur per dag buiten te bewegen. Natuurlijk weten wij wel beter, en hebben de kinderen het vaak zo naar hun zin dat ze veel langer dan dat opgaan in het spel. En dat moedigen wij natuurlijk van harte aan! 

We zijn benieuwd welke sport jouw kind het leukst gaat vinden! Wie weet ontdekt hij of zij bij ons wel een nieuwe passie?

Zo werkt het:

Elke 4 tot 6 weken focussen we op een aantal sporten. Hieronder lees je welke sporten er o.a. dit jaar nog aan bod komen. Benieuwd wat we zoal doen tijdens de activiteit? Bekijk een voorbeeld schema hieronder! 

Het actuele schema hangt bij de entree in de BSO.

Eerste Periode van het schooljaar

4 - 7 jaar

7 - 13 jaar

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

welpen korfbal

welpen korfbal

welpen korfbal

welpen korfbal

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

basketbal

tennis

turnen

coördinatie

4 tot 7 jaar

Maandag t/m vrijdag: welpen korfbal

7 tot 13 jaar

Maandag: basketbal
Dinsdag: tennis
Donderdag: turnen
Vrijdag: coördinatie

Tweede Periode van het schooljaar

4 tot 7 jaar

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

mini judo

mini judo

mini judo

mini judo

7 tot 13 jaar

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

softbal

flag football

voetbal

frisbee

4 tot 7 jaar

Maandag t/m vrijdag: mini judo

7 tot 13 jaar

Maandag: softbal
Dinsdag: flag football
Donderdag: voetbal
Vrijdag: frisbee

Derde periode van het schooljaar tot aan de kerst

4 tot 7 jaar

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

balspel

balspel

balspel

balspel

7 tot 13 jaar

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

handbal

korfbal

atletiek

diverse buitenspelletjes

4 tot 7 jaar

Maandag t/m vrijdag: balspel

7 tot 13 jaar

Maandag: handbal
Dinsdag: korfbal
Donderdag: atletiek
Vrijdag: diverse buitenspelletjes

Wat houdt elke sport bij ons in?

Welpen korfbal is bij ons elke dag van de week weer anders. Spelenderwijs leren de kinderen op deze manier hoe leuk korfbal is. Zo spelen we drijfbal, waarbij de kids een parcourtje afleggen zonder dat de bal de grond mag raken. Met de treinenrace proberen de kinderen zo snel mogelijk achter elkaar te scoren in de grote korf. En bij mini pionnenroof proberen twee groepen kinderen elkaars pionnen af te pakken. Op vrijdag verdelen we de kinderen in groepjes van 3 en spelen ze een tegen een korfbal. Dat wordt scoren en verdedigen! 

Bij de korfballessen komen alle aspecten van korfbal aan bod. Gooien, schottechnieken, samenspel, situaties inschatten, positie bepalen en natuurlijk – als de kinderen na een aantal weken veel geleerd hebben – wordt het tijd om echte partijtjes te spelen. Je komt toch ook even kijken?

Bij softbal besteden we lekker veel aandacht aan het scoren en samenspelen. Dat is leuk voor kinderen. Ook met onderscheppen (‘afpakken’) van de bal gaan we oefenen, want als je de bal hebt, kun je gaan samenspelen om te scoren.

Bij turnen doen de kinderen gymnastiek in de breedste zin van het woord. Een ideale manier om kinderen te laten ervaren hoe leuk sporten is! En wat worden ze er lekker lenig, behendig en sterk van! 

Lopen, springen, balanceren.  Met een goede coördinatie wordt elke sport leuker. En daarmee oefenen we dus ook! Want hoe meer je oefent, hoe beter het gaat en hoe leuker het wordt! 

Racketbeheersing, balbeheersing. Met verschillende oefeningen raken de kinderen steeds behendiger. Als de basis er een beetje in zit, wordt het nog leuker. Dan kunnen de kids in kleine vorm tegen elkaar tennissen. 

Flag Football is een vorm van American football, maar kent zijn eigen regels. Zo mag je bij Flag Football niet tackelen of ‘blocken’. Iedere speler draagt twee ‘flags’, die zijn bevestigd aan een riem. De baldrager wordt gestopt door een van de flags af te pakken. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kom kijken en geniet mee! 

Een succesnummer bij velen! De  jongste kinderen van 4 tot 7 zijn vaak heel enthousiast  en vragen vaak om technische aanwijzingen, die Jackson natuurlijk als geen ander kan geven. De oudere kinderen zijn vaak sneller van begrip en kunnen langer luisteren naar een instructie. Zo maken we het voor iedereen uitdagend en leuk. 

Je kunt het overal en (bijna) altijd doen: frisbeeën! Hoe leuk is het dan als je de blits kunt maken in de straat of op het strand? De kinderen oefenen met verschillende vormen van frisbee. Uiteindelijk kunnen zij het geoefende in de praktijk brengen tijdens een wedstrijd waarbij het de bedoeling is de frisbee in de eindzone (een vak aan de zijkant van het veld) van de tegenstander te vangen. Rennen en vangen maar! 

Mini-judo betekent lekker stoeien en je energie kwijtraken. Naast dat het superleuk is, ontwikkelen de kinderen ook hun sociale vermogen en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Handbal mag natuurlijk niet ontbreken op ons programma. Wist je dat Nederland (vooral de dames) steeds beter wordt in deze populaire sport! Sport BSO Amsterdam laat de kinderen daarom ook graag zien hoe leuk het is. De speelwijze is kort samengevat: op de eigen speelhelft verdedigen (allemaal storen), de keeper mag mee in de aanval en alle spelertjes mogen tijdens de wedstrijd op doel staan.

Met basketbal leren we de kids hoe ze kunnen dribbelen, vangen, gooien en verdedigen. Ook oefenen we met ze hoe ze hun tegenstander aanvallend kunnen verslaan d.m.v. samenspel of een eigen actie.

Bij atletiek leggen wij de nadruk op de ontwikkeling van de motorische vermogens met onderdelen als estafette en verspringen. Zo werken we aan het fundament van atletiek.

Afwisseling is hier de grote kracht. Leuke onderdelen uit verschillende sporten worden afgewisseld met de leukste spelletjes van toen en nu. Touwtje springen, de generaal, Annemaria koekoek, het lijnspel! Allemaal favoriete succesnummers bij jong & oud! 

Met eigen ogen zien?

Benieuwd hoe onze kinderen genieten van deze leuke buitenactiviteiten? Kom gerust langs en geniet met ons mee! Misschien is het wel wat voor jullie kind! We kijken uit naar jullie komst.