Onze werkwijze

Op Sport BSO Amsterdam heerst altijd een fijne, huiselijke sfeer. Natuurlijk helpt ons gezellige clubhuis en onze liefde en aandacht voor de kinderen hierbij. Maar dat is niet ons enige geheim! We bieden ook rust en regelmaat. We hebben vaste regels die idereen kent en we werken met een vast dagritme. Dat geeft kinderen houvast en een kader waardoor ze zich thuis voelen en vanuit daar vrij kunnen bewegen.

Zo ziet de dag eruit:

Elke dag halen we de kinderen op van school en luisteren onderweg naar al hun verhalen. Voor ons echt een van de favoriete momenten van de dag! 

Eenmaal op de BSO mogen ze lekker even uitblazen. Buiten spelen, binnen lezen, een spelletje doen, tekenen. Kortom, vrij spelen, school is immers voorbij! 

Als iedereen er is, gaan we met z’n allen aan tafel. We praten gezellig met elkaar en proberen nieuwe dingen uit want de tafel staat altijd vol met lekker en gezond eten.  Na het eten bieden we verschillende activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen. Sport en spel, lekker bewegen en ontdekken waar je blij van wordt.

Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.

Johan Cruijff

Sport & Spel

Zo fijn als ons ritme, zo divers is ons aanbod. Op Sport BSO Amsterdam brengen we kinderen spelenderwijs in beweging. Elke dag buiten spelen en sporten op ons eigen sportveld hoort daar natuurlijk bij! We maken kinderen graag nieuwsgierig en bieden daarom bewust veel verschillende sporten en activiteiten aan. Zo kunnen ze ontdekken wat bij hen past, waar ze blij van worden en energie van krijgen. 

Groepsamenstelling

Op Sport BSO Amsterdam komen kinderen van 4 tot 12 jaar. Net als thuis doen de kinderen veel samen. Natuurlijk houden wij in onze begeleiding rekening met het leeftijdsverschil. 

4 t/m 6 jaar

De jongste kinderen van 4 t/m 6 jaar worden begeleid door vaste leidster die in de buurt blijven, helpen, structuur bieden en zekerheid geven. 

7 t/m 12 jaar

Bij de kinderen van 7 t/m 12 jaar kijken vaste medewerkster al wat meer vanaf de zijlijn mee. Ze moedigen de kinderen aan, stimuleren waar nodig en bewaken het spel. Als de kinderen ouder worden dan willen ze zelf regelen en zelf doen; niet meer gecontroleerd worden. Natuurlijk staat onze leiding op de achtergrond stiekem altijd klaar om te helpen en het beantwoorden van al hun vragen met heel veel liefde.   

 

Aanmelden, inschrijven en plaatsing

Het aanmelden van je kind is geheel vrijblijvend. Het kost niets en je zit nergens aan vast. Na de aanmelding sturen we je een ontvangstbevestiging en weet je of er plaats is op de door jouw gekozen dagen. Pas wanneer het contract ondertekend is, is jouw kind officieel ingeschreven. 

Er is op dit moment een wachtlijst voor de jongere groep op de dinsdag en donderdag! Dus meld je snel aan zodat je gegarandeerd bent voor goede opvang voor je kind!

Openingstijden

Maandag 14.00-18.30 uur
Dinsdag 14.00-18.30 uur
Woensdag 12.00 – 18.30 uur
Donderdag 14.00-18.30 uur
Vrijdag 12.00 – 18.30 uur

Sport BSO Amsterdam is op schoolweken geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 18.30 uur, en op vrijdag van 12.00 uur tot 18.30 uur. Behalve op nationale feestdagen, dan zijn we gesloten. (zie onder welke dagen)

Tijdens de schoolvakanties zijn we van 8.30 uur tot 18.30 uur geopend.

 24 december sluiten wij om 17.00 uur

 25 december (hele dag gesloten)

31 december sluiten wij om 17.00 uur

1 januari (hele dag gesloten)

Tweede Paasdag (hele dag gesloten)

Hemelvaart donderdag en vrijdag (hele dag gesloten)

Tweede Pinksterdag (hele dag gesloten)

 

Huiswerkbegeleiding

De werkdag zit erop en het hele gezin is weer thuis. Natuurlijk is het dan fijn als alle verplichtingen van die dag erop zitten en er meer tijd over blijft voor gezellige dingen. 

Om hierbij te helpen kunnen kinderen op onze Sport BSO hun huiswerk maken. Laat het ons vooral weten als jouw kind dit wilt. We zoeken een rustig hoekje voor hem of haar en staan klaar om te helpen waar nodig.  

BSO & Ouders

We zijn gek op de kinderen en willen daarom ook hun ouders goed leren kennen en betrekken. Dit betekent dat wij ook voor jou de tijd willen nemen. Laat ons vooral weten wat je wilt weten over jullie kind. Of we je voldoende vertellen en hoe je betrokken wilt worden. We organiseren jaarlijks activititeiten waarbij je van harte welkom bent en we elkaar nog beter kunnen leren kennen. Ook sturen we regelmatig een nieuwsbrief uit. 

Op onze beurt vinden wij betrokken ouders fantastisch. We hebben een geweldige oudercommissie waar we met heel veel plezier mee samenwerken. Ben je wat eerder klaar met je werk? Kom gerust aan de zijlijn staan en moedig je kind aan in zijn sport en spel. Wat zal hij trots zijn en jij al helemaal!

Tarieven

Benieuwd wat het kost als jouw kind bij ons komt spelen? We hebben alle prijzen op een rij gezet.

Al het eten en drinken en de leuke uitjes die we doen in de vakanties zitten in de prijs!