Alles over de oudercommissie

Wat is de oudercommissie?

Onze oudercommissie (OC) bestaat uit leuke, betrokken ouders die, samen met ons, de kwaliteit van onze BSO willen behouden en verbeteren. Zij vertegenwoordigen alle ouders en spelen een rol in de communicatie met hen. Wij vinden de samenwerking met de oudercommissie ontzettend belangrijk.

De rechten van de oudercommissie

De oudercommissie heeft medezeggenschaprecht (adviesrecht) en dus inspraak en invloed op diverse aspecten van onze opvang! Deze rechten zijn vastgelegd de Wet kinderopvang. Dit betekent in de praktijk dat de OC ons gevraagd en ongevraagd adviseert over de adviesonderwerpen die in de Wet kinderopvang zijn vastgelegd. De taken van de oudercommissie worden officieel vastgelegd in een medezeggenschapsreglement. 

Adviesonderwerpen waar de OC advies over geeft:

  • de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, in het bijzonder het pedagogisch beleid (m.b.t. de kwaliteit van het personeel, de groepsbezetting en het pedagogisch beleid)
  • het algemeen beleid op het gebied van voeding, opvoeding, veiligheid en gezondheid
  • de openingstijden
  • vaststelling en wijziging van de klachtenregeling
  • wijzigingen van de prijs van de kinderopvang

Maak kennis met de OC leden:

Sewdath Ritoe

Voorzitter

Sewdath Ritoe

k ben Sewdath Ritoe, partner van Manuela en vader van 3 zoons waarvan de jongste (Felix) op de Sport BSO zit. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als freelancer en ondernemer op het gebied van marktonderzoek. 

Nadat we jaren in het centrum hebben gewoond, genieten we nu met volle teugen van de ruimte hier in Nieuw-West. 
De Sport BSO draagt hier zeker aan bij: naar harte lust kunnen spelen en rennen gun je ieder kind. En dat kan hier!

Ik zet me dan ook graag in voor deze bijzondere BSO. 

Miriam Warringa-Dogan

Secretaris

Ik ben Miriam Warringa-Dogan en ben 42 jaar. Ik ben werkzaam als ouder-en kindadviseur bij het OKT. Ik ben getrouwd met Yildiray en samen met onze drie dochters wonen wij in Amsterdam Slotermeer. Onze jongste twee dochters Ela en Yade zitten met heel veel plezier op de sport BSO, nu sinds twee jaar.

Ik vind het belangrijk en leuk betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van de BSO en daarom ben ik lid geworden van de Oudercommissie. Hoop dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren!

Tot ziens!

Monique Gunderson

OC lid

Monique Gunderson

Ik ben Monique Gunderson en moeder van Kick. Ik werk als Regisseur Vastgoed bij woningcorporatie Parteon.

Kick zit inmiddels 2 jaar op de Sport BSO en heeft het super naar zijn zin. Hij houdt van gezelligheid, sporten, uitgedaagd worden en een warm bad. Dat biedt de Sport BSO en nog veel meer. Het is fijn dat er vaste medewerkers zijn die enorm lief zijn, betrokken en meedenken. 

Kick komt blij van de BSO en dan ben ik dat ook. Ik wil graag meedenken, helpen verbeteren waar nodig en mogelijk, zowel in het belang van je eigen kind, van de andere kinderen en van de medewerkers. Win-win voor iedereen!

Stefanie Rubrech

OC lid

Mijn naam is Stefanie Rubrech. Ik woon in Osdorp samen met mijn man (Xander) en kinderen (Maxie en Sasha). Mijn kinderen gaan beiden al naar de sport BSO vanaf dat ze vier jaar zijn. Inmiddels is Maxie acht jaar en Sasha zes jaar. Ze zitten op de Osdorpse Montessorischool. Zelf geef ik les op de middelbare school in Haarlem (ECL). Ik geef het vak wiskunde. Dit jaar kwam er plek vrij in de oudercommissie. Mijn kinderen gaan al zo lang met heel veel plezier naar deze BSO, daarom leek het mij fijn en belangrijk om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen.

Vergadering bijwonen?

De Oudercommissie komt minimaal 3 keer per jaar samen. Als ouder kun je deze vergaderingen ook bijwonen . De agenda komt uiterlijk 2 weken voor de vergadering beschikbaar. U kunt zich aanmelden voor de vergadering bij de voorzitter. 

Contact:

oc@sportbsoamsterdam.nl